Душан Ступар

Душан Ступар

                 Након завршене математичке гимназије уписао је Факултет физичке културе у Новом Саду  и дипломирао на истом(1998) и стекао звање дипломирани кинезитерапеут-профеоср физичког васпитања. Мастер студије је завршио на Факултету спорта и физичког васпитања у Новом Саду (2011),  са просечном оценом 10.0 и стекао звање мастер професор спорта и физичког васпитања.Тренутно је студент докторских студија на истом факултету. Аутор и коаутор неколико научних радова у вези деце предшколског узраста. Упоредо је завршио и Вишу пословну школу у Новом Саду (1996).

                     Ради као тренер у Спортској школици "Лука" на дифу и спортској школици "Супер Активан"  са децом предшколског узраста затим, затим предаје физичко у вртићима "Венди" и "Весели возић". Има преко 12000 одржаних часова са децом тог узраста. Председник спортског удружења "Супер Активан" и уједно аутор и релизатор многих пројеката: Вртићијада, Пожури полако, НС капетани, Would you like to be a captain?.Један од оснивача Удружења спасилаца на води Војводине и шеф спасилачке службе на Штранду.

                     Активно се бави атлетиком и био је вишеструки првак Босне и Хецеговине на 800 и 1500м, а тренутно је актуелни првак Србије на 400м , првак Балкана за ветеране у дисциплини 400м и 800м и балкански рекордер у  штафети Србије у дисциплини (800-400-200-100). Победник трке мини маратона на овогодишњем 3.ноћном маратону у Новом Саду. Рекреативно се бави пливањем, бициклизмом, пешачењем. Атлетски судија републичког ранга. Његов мото је "док се крећеш значи постојиш".